Skip to content

Alapismeretek medence építés előtt

Mielőtt belevágunk a medencetelepítésbe, fontos hogy valóban az igényeinket és stílusunkat tükröző medencét tervezzünk, amely aztán generációkon át szolgál minket. Ebben a cikkünkben végig vezetünk mire érdemes odafigyelned.

Forma

A háznak a formája és a stílusa nagyban befolyásolja, hogy ovális vagy négyszögletes medencét építsünk. Használat szempontjából a téglalap alakú úszómedencék a legjobbak.

Méret

Fontos szempont, hogy mire használnánk a medencét. Kisgyerekeknek szánjuk és többnyire pancsolásra vagy inkább sportolásra használnánk és többnyire úszni szeretnénk benne? Kevesen vagy sokan használnánk egyszerre?  Egy 6×3-as medencében már jól lehet úszni. A Desjoyaux-medencék egyedi technológiájának köszönhetően rugalmas, így bármilyen formájú és méretű medence építése lehetséges, csupán a képzeletünk szabhat határt.
55 éves tapasztalatunk alapján az általunk javasolt és ideális épített medence méretek: 

  • 6×3
  • 7×3,5
  • 8×3,5
  • 8×4
  • 9×4
  • 10×4
Bővebben a medenceméretekről itt olvashatsz.

Mélység

120 cm a szabványos mélység, amely ideális a medencés játékokhoz. Ha mélyebb medencét szeretnénk, természetsen arra is van lehetőségünk. Tudunk játszani még a medence mélyülésével is.  Az alábbi medencefenekek közül tudunk választani:

  • Végén mély
  • Enyhén mélyülő
  • Dupla lapos fenekű
  • Lapos fenékű
Bővebben a medencefenekekről itt informálódhatsz.

Vízszűrés

A vízforgatási technika a Desjoyaux egyedülálló szabadalma, amelynek a lényege, hogy a medence nincsen körbe csövezve. A medence vizének kiszívása majd befúvása a medence azonos oldalán történik. Ez biztosítja, hogy a medencében a víztest folyamatos, cirkuláló mozgást végezzen. A medencevíz forgatását egy speciálisan a Desjoyaux-medencék számára kifejlesztett szivattyú család biztosítja, amelynek a legerősebb tagja a kétsebességes ellenáramoltatós szivattyú.

A Desjoyaux vízszűrő technológiája jóval meghaladja a hagyományos homokszűrők hatékonyságát. A szűrés textil szűrön keresztül történik, amelynek a hatékonysága 6, 15, 30 mikronos szűrést tesz lehetővé. A textil szűrős rendszer hatalmas előnye, hogy nagyon egyszerű és könnyű a tisztítása. A szűrőt csupán ki kell emelni, és egy slaggal kitisztítani.

A Desjoyaux szűrőrendszer másik nagy előnye, hogy a medence elhelyezése nem igényel külön akna építést, és nem szükséges szűrőberendezést csatornahálózatra kötni.

Bővebben a vízszűrő technológiáról itt olvashatsz.

Medencefűtés

A víz fűtésére a Desjoyaux-medencék számos megoldást kínál.

  • Elektromos medencefűtés: egyszerűen csak beépítünk egy elektromos fűtőtestet a gépészeti dobozba.
  • Hőszivattyús medencefűtés: egy hőszivattyút csatlakoztatunk a gépészethez. A gépészeti dobozból egy bypasson keresztül a hőszivattyúba kerül a medence vize, így a hőszivattyú által a felmelegített víz visszaáramlik a medencébe.
  • Hőcserélős medencefűtés: a ház már meglévő energiaforrásához kötjük pl. napelem, napkollektor, kazán.
A medence fűtésével a fürdőszezon akár 2-3 hónappal is meghosszabbítható.
 
Bővebben a medencefűtési megoldásokról itt olvashatsz. 

Kezdődhet az építkezés?

Ha még csak szemezel az álommedencéddel, érdemes felvenned velünk a kapcsolatot.
Környezettudatos medencéink újrahasznosított anyagból készülnek és fele annyi elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni. 
Ráadásul mindössze 7 nap alatt telepíteni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy írj nekünk online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…