Skip to content

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő medencefűtést

A különböző medencefűtési technológiákkal akár hónapokkal is kitolhatjuk a medence szezont. Érdemes előtte átgondolni, hogy mennyit használnánk, ugyanis az üzemeltetési költségek igen eltérőek lehetnek a medence méretétől, és fűtési technológiától függően.

Kétség kivül az egyik legkörnyezetkímélőbb medencefűtési technológia, mivel a felhasznált hő 80%-a környezeti levegőből kinyert energia. Üzemeltetési költsége éppen ezért alacsony, csak úgy mint az ökológiai lábnyomunk is, ha ezt a megoldást választjuk a medence víztest melegeítésére.
Buborékfóliával kombinálva jelentősen növelhetjük a hatásfokát. Ha éjszakára letakarjuk a fóliával  medencét, a medence víztest képes megtartani a napközben felvett hőt. Hőszivattyú használatával pár hónappal meghosszabbíthatjuk a fürdőszezont. Bár a kezdeti beruházás magasabb, azonban rendszeres használata során az energiahatékonysága miatt a beruházási költség hamar megtérül.

  • A medence fűtésére felhasznált energia 80%-a ingyenes, mert a levegőből származik
  • A leghatékonyabb berendezés úszómedence fűtésére
  • Gazdaságos és környezetbarát megoldás
medencefutes-hoszivattyu

Hőcserélős medencefűtés

A hőcserélő egy olyan készülék, amely a ház már meglévő fűtési rendszeréhez integrálható. Csatlakoztathatjuk gáz-, olaj- , fatüzelésű kazánhoz, napekollektorokhoz vagy geotermikus rendszerekhez. Így létrejön egy teljesen különálló fütőkör a medence és a ház között.
A hőcserélő befektetési és fogyasztási szempontból igen vonzó ár-érték arányú, különösen akkor, ha az otthon már gázkazánnal van felszerelve. Az energiafogyasztás ekkor a kazán hatásfokától függ.

  • Gazdaságos megoldás beruházás és fogyasztás szempontjából
  • Számos fűtési rendszerhez csatlakoztatható
  • Gyors hőmérséklet-emelkedést tesz lehetővé

A megfelelő fűtőelem kiválasztásához kérd szakértőink tanácsát!​

Elektromos medencefűtés

Az elektromos fűtőberendezés vételára továbbra is alacsonyabb a többi fűtési megoldáshoz képest. Gyors és egyszerű a telepítése, többféle medencekonfigurációhoz alkalmazható . Helytakarékos eszköz, amely közvetlenül a medence szűrőkörébe van integrálva. 
A víztest rendkívül gyorsan felmelegszik, viszont rendszeres használatra vagy nagy méretű medencékhez nem ezt a megoldást ajánljuk, mivel mindennapi működtetése jelentősen megnöveli a villanyszámlánkat. Elsősorban nyaralókba, vagy azok számára ajánljuk akik a medence szezon elején vagy végén használnák. Mindenesetre érdemes megfontolni a készülék beszerelését, abban az esetben ha időnként pár fokkal szeretnénk a medencénk vízhőmérsékletét emelni.

  •  Gyorsan felmelegíti a medence víztestet 
  • Könnyen telepíthető már meglévő vagy telepítés alatt levő medencékhez
Bővebb információt a medencefűtő készülékekről itt találsz.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…