Skip to content

Milyen medencefűtési megoldások léteznek?

Kétség kivül az egyik legkörnyezetkímélőbb medencefűtési technológia, mivel a felhasznált hő 80%-a környezeti levegőből kinyert energia. Üzemeltetési költsége éppen ezért alacsony, csak úgy mint az ökológiai lábnyomunk is, ha ezt a megoldást választjuk a medence víztest melegeítésére.
Buborékfóliával kombinálva jelentősen növelhetjük a hatásfokát. Ha éjszakára letakarjuk a fóliával  medencét, a medence víztest képes megtartani a napközben felvett hőt. Hőszivattyú használatával pár hónappal meghosszabbíthatjuk a fürdőszezont. Bár a kezdeti beruházás magasabb, azonban rendszeres használata során az energiahatékonysága miatt a beruházási költség hamar megtérül.

  • A medence fűtésére felhasznált energia 80%-a ingyenes, mert a levegőből származik
  • A leghatékonyabb berendezés úszómedence fűtésére
  • Gazdaságos és környezetbarát megoldás
medence-hoszivattyu

Hőcserélős medencefűtés

A hőcserélő egy olyan készülék, amely a ház már meglévő fűtési rendszeréhez integrálható. Csatlakoztathatjuk gáz-, olaj- , fatüzelésű kazánhoz, napekollektorokhoz vagy geotermikus rendszerekhez. Így létrejön egy teljesen különálló fütőkör a medence és a ház között.
A hőcserélő befektetési és fogyasztási szempontból igen vonzó ár-érték arányú, különösen akkor, ha az otthon már gázkazánnal van felszerelve. Az energiafogyasztás ekkor a kazán hatásfokától függ.

  • Gazdaságos megoldás beruházás és fogyasztás szempontjából
  • Számos fűtési rendszerhez csatlakoztatható
  • Gyors hőmérséklet-emelkedést tesz lehetővé

Elektromos medencefűtés

Az elektromos fűtőberendezés vételára továbbra is alacsonyabb a többi fűtési megoldáshoz képest. Gyors és egyszerű a telepítése, többféle medencekonfigurációhoz alkalmazható . Helytakarékos eszköz, amely közvetlenül a medence szűrőkörébe van integrálva. 
A víztest rendkívül gyorsan felmelegszik, viszont rendszeres használatra vagy nagy méretű medencékhez nem ezt a megoldást ajánljuk, mivel mindennapi működtetése jelentősen megnöveli a villanyszámlánkat. Elsősorban nyaralókba, vagy azok számára ajánljuk akik a medence szezon elején vagy végén használnák. Mindenesetre érdemes megfontolni a készülék beszerelését, abban az esetben ha időnként pár fokkal szeretnénk a medencénk vízhőmérsékletét emelni.

  •  Gyorsan felmelegíti a medence víztestet 
  • Könnyen telepíthető már meglévő vagy telepítés alatt levő medencékhez
Bővebb információt a medencefűtő készülékekről itt találsz.
kalap

A megfelelő fűtőelem kiválasztásához kérd szakértőink tanácsát!

Desjoyaux technológia

Desjoyaux technológia

A Desjoyaux úszómedencék műszaki sajátosságai a két alapkoncepció egyszerűségén és az egyes elemek egymástól való függetlenségén alapulnak: – vízvezeték nélküli…
Kertrendezési tippek a medence körül

Kertrendezési tippek a medence körül

Kertrendezési elvek Egy épített medence telepítésével új életteret hozunk létre, vagy egy már meglévőt egészítünk ki. Míg a belső terekre…
Hogyan válasszam ki a medence méretét?

Hogyan válasszam ki a medence méretét?

Egy jövőbeli medenceprojekt méretének meghatározásához 3 paramétert kell figyelembe venni: a telken rendelkezésre álló hely, az úszómedence használata, a projektre…