Skip to content

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Ahogy melegszik a levegő és egyre kellemesebb az idő odakint, megjön a kedved az úszáshoz. Ilyenkor eszedbe jut, hogy újra kellene indítani a medencét. Jöhetnének a barátok is egy kerti partira. A beindítási műveletet érdemes a lehető legkorábban, még a szezon elején elvégezni. 12°C körüli vízhőmérséklet mellett még elkerülhető az algák elszaporodása.
Kövesd az útmutatónkat és készítsd fel a medencéd az idei szezonra! Hamarosan elmerülhetsz a kristálytiszta vízben az első napsugarak alatt.

Teljes vagy részleges téliesítés?

Teljes téliesítés esetén (amikor a medence télen leállításra került) és részleges téliesítés esetén (amikor télen a medence minimális üzemben működött), különbözik a medence újraindításának folyamata.

Teljes téliesítés után

A teljes téliesítés után több munkát igényel a medence újraindítása. De az alábbi lépésekkel biztos lehetsz benne, hogy hamar végzel vele és minden a helyére kerül.

Távolítsd el a medence takarót!

Mielőtt megmozdítod a takarót, takaríts le a tetejéről a felesleges koszt és vizet. Ebben kérj segítséget! Ketten sokkal gyorsabbak lesztek. Amikor leveszitek, vigyázzatok, hogy ne húzzátok érdes felületen az anyagot, hogy nehogy megsérüljön. Miután levettétek a medence takarót, ellenőrizd a sérüléseket. Ha találsz szakadást, akkor érdemes még most kijavítani. Végül tisztán, kiszárítva és összehajtva tárold el egy arra alkalmas helyen a következő használatig! Az erős vegyszerek és tisztító kefék használatát érdemes elkerülni.

Helyezd vissza a szűrőt!

Ha a szűrőegységet télre eltávolítottad, helyezd be és szereld vissza a szivattyút.

Takarítsd ki a medence alját és vízvonalát!

Készítsd elő a megfelelő felszerelést és takarítóeszközöket a medencetisztításhoz! A medence alját a legkönnyebben porszívóval tudod kitisztítani. Érdemes beruházni egy medencetisztító robotra vagy egy kisebb kézi porszívóra is. Desjoyaux medence esetében a kézi porszívót kösd a szűrőegységre, így könnyedén megtisztíthatod a medencét. Tipp: A Desjoyaux-nál számtalan porszívófejet találsz. Kérd szakértőink tanácsát!
A medence vízvonalát célszerű egy szivaccsal, és a széleket pedig belülről kifelé megtisztítani.

Ellenőrizd az órát és az áram-védőkapcsolót!

A szűrés újraindítása előtt ellenőrizd az óra és az áram-védőkapcsoló megfelelő működését.

Ellenőrizd a víz ph-értékét!

A víz pH-értékének ellenőrzése is fontos. Ha szükséges, akkor az értéket módosítani kell. Érdemes elvégezni a sokkoló klórozást is (20 gr/m3, 24-48 órán keresztül).

Részleges téliesítés után

Részleges téliesítés után az újraindítás gyorsabb. Ha a téli időszakban néhány órára beüzemeled a szűrőberendezést és minimális vegyszeres kezelést is alkalmazol, kordában tarthatod az algák elszaporodását.
Ebben az esetben a medence újraindításához a szűrési időt szükséges beállítanod a víz hőmérsékletének megfelelően. Lehet, hogy a medence nem is tűnik annyira piszkosnak, de azért érdemes kitakarítani az alját és letisztítani a medencefalakat. Utolsó lépésként pedig nem maradhat el a pH és a klórszint beállítása, amennyiben erre szükség van.

A medence sikeres és szakszerű újraindításához keresd szakértőinket! 

Felújítanád már meglévő medencédet?

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a felújítás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…
Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed a medencebélésen bekövetkező változásokat, még van időd a javításra. Megmutatjuk, hogy milyen esetekben lehetséges a javítás és…