Skip to content

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Ahogy melegszik a levegő és egyre kellemesebb az idő odakint, megjön a kedved az úszáshoz. Ilyenkor eszedbe jut, hogy újra kellene indítani a medencét. Jöhetnének a barátok is egy kerti partira. A beindítási műveletet érdemes a lehető legkorábban, még a szezon elején elvégezni. 12°C körüli vízhőmérséklet mellett még elkerülhető az algák elszaporodása.
Kövesd az útmutatónkat és készítsd fel a medencéd az idei szezonra! Hamarosan elmerülhetsz a kristálytiszta vízben az első napsugarak alatt.

Teljes vagy részleges téliesítés?

Teljes téliesítés esetén (amikor a medence télen leállításra került) és részleges téliesítés esetén (amikor télen a medence minimális üzemben működött), különbözik a medence újraindításának folyamata.

Teljes téliesítés után

A teljes téliesítés után több munkát igényel a medence újraindítása. De az alábbi lépésekkel biztos lehetsz benne, hogy hamar végzel vele és minden a helyére kerül.

Távolítsd el a medence takarót!

Mielőtt megmozdítod a takarót, takaríts le a tetejéről a felesleges koszt és vizet. Ebben kérj segítséget! Ketten sokkal gyorsabbak lesztek. Amikor leveszitek, vigyázzatok, hogy ne húzzátok érdes felületen az anyagot, hogy nehogy megsérüljön. Miután levettétek a medence takarót, ellenőrizd a sérüléseket. Ha találsz szakadást, akkor érdemes még most kijavítani. Végül tisztán, kiszárítva és összehajtva tárold el egy arra alkalmas helyen a következő használatig! Az erős vegyszerek és tisztító kefék használatát érdemes elkerülni.

Helyezd vissza a szűrőt!

Ha a szűrőegységet télre eltávolítottad, helyezd be és szereld vissza a szivattyút.

Takarítsd ki a medence alját és vízvonalát!

Készítsd elő a megfelelő felszerelést és takarítóeszközöket a medencetisztításhoz! A medence alját a legkönnyebben porszívóval tudod kitisztítani. Érdemes beruházni egy medencetisztító robotra vagy egy kisebb kézi porszívóra is. Desjoyaux medence esetében a kézi porszívót kösd a szűrőegységre, így könnyedén megtisztíthatod a medencét. Tipp: A Desjoyaux-nál számtalan porszívófejet találsz. Kérd szakértőink tanácsát!
A medence vízvonalát célszerű egy szivaccsal, és a széleket pedig belülről kifelé megtisztítani.

Ellenőrizd az órát és az áram-védőkapcsolót!

A szűrés újraindítása előtt ellenőrizd az óra és az áram-védőkapcsoló megfelelő működését.

Ellenőrizd a víz ph-értékét!

A víz pH-értékének ellenőrzése is fontos. Ha szükséges, akkor az értéket módosítani kell. Érdemes elvégezni a sokkoló klórozást is (20 gr/m3, 24-48 órán keresztül).

Részleges téliesítés után

Részleges téliesítés után az újraindítás gyorsabb. Ha a téli időszakban néhány órára beüzemeled a szűrőberendezést és minimális vegyszeres kezelést is alkalmazol, kordában tarthatod az algák elszaporodását.
Ebben az esetben a medence újraindításához a szűrési időt szükséges beállítanod a víz hőmérsékletének megfelelően. Lehet, hogy a medence nem is tűnik annyira piszkosnak, de azért érdemes kitakarítani az alját és letisztítani a medencefalakat. Utolsó lépésként pedig nem maradhat el a pH és a klórszint beállítása, amennyiben erre szükség van.

A medence sikeres és szakszerű újraindításához keresd szakértőinket! 

Felújítanád már meglévő medencédet?

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a felújítás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…
Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed a medencebélésen bekövetkező változásokat, még van időd a javításra. Megmutatjuk, hogy milyen esetekben lehetséges a javítás és…
Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat és azt is, melyik típusú medencét érdemes választanod, illetve milyen…