Skip to content

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Az épített medence ára a szerkezet típusoktól és a választott mérettől függően változik. A döntésedet nagyban befolyásolja az is, hogy mennyit tudsz anyagilag ráfordítani a projektre. Az egyszerű, felállítható medencéket egyre kevesebben választják. Nem időtálló megoldások, gyakran ezeket egy-két évente cserélni kell. A földbe épített medence viszont egy igazi „otthon projekt”. Bár egy nagyobb összeg befektetését igényli, hosszú távon megbízható megoldást jelent, szép kiegészítője lehet a háznak és a kertnek. Ezenfelül az ingatlanod értékét is növelheted vele.

Tartalom

Nehéz szerkezetű medencék

A ‘nehéz szerkezetű’ medencék azok, amelyek betont tartalmaznak. Ez az anyag garantálja a szilárdságot, illetve az időtállóságot is. Itt két építési eljárás létezik: a betonmedencék és a moduláris panelekkel ellátott medencék.

Betonmedencék

Ha ezt az anyagot választod a medencédhez, akkor elég költséges lesz a projekt, hiszen a beton a legdrágább anyag. Ellenben a betonmedencék rendkívül tartósak, és számos testreszabható funkciót is kínálnak. Többféle típust válaszhatsz: a hagyományos (salakbeton), az öntött beton vagy a lőttbeton szerkezetet.

A beton úszómedencéket általában hagyományos, homokszűrő rendszerrel szerelik fel. Ez a szűrő típus egy gépészeti aknát igényel, valamint a medence körbecsövezését is.

Előnyök:

  • Növeli az ingatlan értékét.
  • Testreszabható a formája, mérete és mélysége.
  • Időtálló.
  • Ellenáll a nedvességnek és a tisztítószereknek.

Hátrányok:

  • A csempék javítása vagy cseréje bonyolult.
  • A beton nem ellenálló az algákkal szemben, a felületet rendszeresen tisztítani kell.
  • Magasak a karbantartási és felújítási költségei.
  • A szerkezet telepítése akár hónapokig is eltarthat
  • Ez a legdrágább anyag.

Moduláris panelekkel ellátott medencék

Ez a rugalmas szerkezetkialakítás a Desjoyaux 1978-ban szabadalmaztatott egyedi eljárása. Lehetővé teszi a gyors telepítést, tartósságot garantál valamint ellenálló a kisebb földmozgásokkal szemben is. A medence formáját és a méretet is teljesen az igényeidhez tudjuk szabni vele. Itt újrahasznosított polipropilén panelekkel dolgozunk, amelyeket a gyárban előre összeállítunk. A helyszínen aztán egyetlen folyamatban történik a szerkezet telepítése és a betoznozása. 

A betonszerkezettel ellentétben a moduláris megoldásnál nem kell bajlódnod a fent felsorolt hátrányokkal sem (csempék javítása, magas karbantartási költségek, hosszú telepítési idő.)

Előnyök:

A beton előnyein túl az alábbiakkal is rendelkeznek:

  • A formák és méretek teljes szabadságát évezheted! A fantáziád szárnyalhat!
  • Ha szeretnéd, a medencét saját magad építheted meg! Lehetőséged van csak a készlet megvásárlására. (A Desjoyaux „Assisted Kit” csomagjával technikai segítséget tudunk nyújtani a projektedhez, például segítünk az elemek legyártásában. 
  • A Desjoyaux szűrőrendszere fele annyit fogyaszt, mint a hagyományos homokszűrős rendszer.
  • Nem kell külön aknát és csőrendszert építeni a szűrőnek.

Könnyű szerkezetű medencék

A könnyű szerkezetes medencék alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak betont. Ilyenek a poliészter héjak és az acélszerkezetek. A műanyag medencék nem túl időtállóak, az acélszerkezetek pedig bár időtállóbbak, nehéz egyedi design-t kialakítani. 

Előnyök:

  • Gyors telepítés.
  • Ár.

Hátrányok:

  • Az elérhető formák és méretek száma korlátozott.

Beépített medence árak

Egy épített medence árát nehéz kiszámolni, mert egy azonos típusú medence esetében az ár több tényező függvényében változik. Ezek közé tartozik a méret, a terület elhelyezkedése és a talaj kötöttségi szintje is. Egy 8×4 m-es földbe épített medence ára annak típusától függően, átlagosan az alábbi összegekre becsülhető:

Medence típus
Ár
Moduláris medence
8,5 millió + áfa
Műanyag könnyűszerkezetes medence
3,2 millió+ áfa
Betonmedence
9,6 millió +áfa

Kezdődhet az építkezés?

Még csak tervezed a medence építését? Letölthető katalógusonkkal bővebb képet kaphatsz a Desjoyaux előnyeiről.
Környezettudatos medencéinket 7 nap alatt telepíteni tudjuk az otthonodban.

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…