Skip to content

A környezet- és pénztárcabarát medencék 3+1 tulajdonsága

A környezetvédelem fontos téma, akkor is, amikor medencét vásárolunk. Egyrész jó tudni, hogy a medencénk áram- és vízfogyasztása kímélni fogja a bolygónkat. A hab a tortán pedig, hogy a legmodernebb, környezetkímélő medencék még a havi kiadásainkat sem dobják meg jelentősen. Hogyan lehetséges mindez?

kornyezetbarat-medence

Átalakultak a fogyasztói szokások

Egy medence építése korábban még igazi kuriózum volt. A vásárlók még a minél nagyobb és látványosabb megoldásokat preferálták. A környezetre gyakorolt hatás és a hétköznapi praktikusság pedig gyakran a háttérbe szorult.

Manapság ezzel szemben meglátszik a kínálaton, hogy milyen fontos lett a környezetvédelem a vásárlók és a gyártók számára is. A modern medencék, mint amilyeneket a Desjoyaux-nál is megtalálsz, több szempontból is növelik az energiahatékonyságot, ezzel csökkentve a környezetünkre nehezedő nyomást.

A következő 3+1 tulajdonság is pontosan ezt teszi:

1. Gazdaságos vízkezelés

A korábbi évtizedek medencéihez képest a mai modern medencék átlagosan kisebbek, ezért kevesebb vizet igényelnek a feltöltéskor, télen pedig nem kell teljesen leengedni őket. A szezon elején ezért sokat spórolhatsz velük a vízfogyasztáson.

A szűrőszivattyúk is korszerűsödtek, jobban igazodnak a medencék méreteihez, így pontosan annyit fogyasztanak, amennyit szükséges. A szűrési időket pedig már a vízhőmérséklethez tudod igazítani. A hosszabb ideig tartó szűrés egy megfelelő méretű szivattyúval párosítva úgy fogja makulátlanul tartani a vizedet, hogy közben ésszerűen fogyasztja az áramot is.

Tehát a jól átgondolt méret és a korszerű berendezések mind hozzájárulnak, hogy a medencéd fogyasztása környezetkímélő és gazdaságos legyen.

2. Okosabb fűtés és világítás

Az elektromos fűtők nagyrészt átadták a helyüket a hőszivattyúknak. Ezek a berendezések remek hosszútávú befektetések, gazdaságosan és hatékonyan tartják majd a kívánt hőfokon a medencédet. Alacsony az energiafogyasztásuk, mert a hőenergia nagyobb részét a levegőből állítják elő, pont úgy, mint a légkondicionálók. A működésük pedig nem csak csöndes, de káros anyagokat sem bocsájtanak ki.

De nem csak a fűtés, a világítás is modernizálódott a medencékben. A halogén izzók helyett ma már leginkább LED-es fényszórókkal világítunk. Ezekkel a világítás is optimalizáltan működik, és kevesebb energiát használ fel.

3. Könnyebb karbantartás

Egy környezetkímélő, energiatakarékos, és pénztárcabarát medencénél a karbantartás és a fogyasztás ellenőrzése kulcsfontosságú.

A Desjoyaux medencékből kiindulva mondhatjuk, hogy a medencék tisztításánál, karbantartásánál is találhatóak már környezetkímélő megoldások. Nálunk például a szűrőközegek mosása – még akkor is, ha a szezonban hetente történik – nagyon kevés vizet használ fel

A vízfogyasztás csökkentése pedig nagyban múlik a víz minőségén, így egy-két prakika, amelyekkel hatékonyabban tudod tisztán tartani a medencédet pénzt és energiát is spórol majd neked hosszútávon.

Ilyenek például a megfelelően beállított szűrési idők és a medence rendszeres tisztítása. De egy környezetkímélő, napelemes zuhany elhelyezése is remek kiegészítő megoldás lehet, mert így kevesebb szennyeződést visznek majd be a fürdőzők a medencédbe, és csökken a vegyszerfogyasztásod.

+1 Környezetbarát alapanyagok

A Desjoyaux medencék a fentieken túl még a medencék szerkezeténél is figyelembe veszik és tiszteletben tartják a környezetet. Medencéink ugyanis 100%-ban újrahasznosított polipropilénből készülnek.

1990-ben mutattuk be az első, 100%-ban újrahasznosított medence szerkezetünket, azóta pedig már egy egész műanyagkezelési láncot is beépítettünk az előállítási folyamatunkba: a Loire megyei telephelyünkön egy háztartási hulladékot aprító műhelyünk és egy extrudáló műhelyünk is van, itt készülnek az újrahasznosított elemek.

Kezdődhet az építkezés?

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…