Skip to content

Kerti medencék: melyik típus lesz számodra a megfelelő? Segítünk!

Egy kerti medence építése öröm az egész családnak: élettel tölti meg a teret és kikapcsolódást jelent kicsiknek és nagyoknak.

A medence megvásárlása és az építkezés előtt azonban el kell döntened, milyen típus lenne számodra legmegfelelőbb. Megmutatjuk milyen variációk léteznek, és segítünk eldönteni, hogy melyik lenne a kertedbe a legjobb választás.

medence típus

Ezeket a paramétereket vedd figyelembe

1. A medence mérete

Az, hogy mekkora medencében gondolkodhatsz, elsősorban attól függ, hogy mennyi hely áll rendelkezésedre a kertben, de nem kell, hogy óriási legyen a telek, amire építkezel. Manapság három medencéből egyet 1700m²-nél kisebb telekre építenek.

2. Árazás

A medence mérete tehát függ a telektől, de persze a költségvetésedtől is.

Míg igaz, hogy egy 12m x 6m-es medence építése drágább lesz, mint egy fele akkora, 6m x 3m-es medencéé, addig nem biztos, hogy egy ennél kisebb medencét is olcsóbban tudsz majd megépíteni. A munkadíj és a kivitelezés költségei ugyanis nem csökkennek arányosan a medence méretével.

Még nem tudod milyen medencét szeretnél?

Kövesd be Instagram oldalunkat és inspirálódj a már elkészült medencéinkkel!  Több mint 220 000 telepített medence világszerte!

3. A szerkezet típusa

Ha már megvan a medence mérete, jöhet a típus kiválasztása! Fontos, hogy ismerd a létező szerkezet-típusok közötti különbségeket. Manapság két fő kategória van a kínálatban: nehéz szerkezetesek és könnyű szerkezetesek.

Nehéz szerkezetek

Az úgynevezett ‘nehéz szerkezetű’ medencék azok, amelyek betont tartalmaznak, és garantálják a szilárdságot, illetve az időtállóságot is. Itt két építési eljárás létezik:

 • Betonmedencék:

  Ide tartoznak a hagyományos (salakbeton), az öntött beton (elveszett zsaluzat használatával, amely nagy rugalmasságot kínál, vagy anélkül) és a lőttbeton szerkezetek (vasalt aljzatra vetített beton).

   

 • Moduláris panelekkel ellátott medencék:

  A folyamatos, aktív szerkezetkialakítás a Desjoyaux 1978-ban szabadalmaztatott egyedi eljárása. Lehetővé teszi a gyors telepítést, tartósságot garantál, valamit a formákat és a méreteket is az igényeidhez tudjuk szabni vele. Itt újrahasznosított polipropilén panelekkel dolgozunk, amelyeket a gyárban előre összeállítunk. Aztán a helyszínen egyetlen folyamatban tudjuk őket telepíteni és betonozni.

Könnyű szerkezetek

A könnyű szerkezetes medencék alig, vagy egyáltalán nem tartalmaznak betont.

 

 • Poliészter héjak:
  Ennek a medencének a szerkezetét közvetlenül a helyszínre szállítják és zúzott kavicságyra telepítik. Hátrányuk, hogy viszonylag rövid idő alatt elhasználódnak.
 • Acélszerkezetek:
  Az acélpaneleket egymáshoz illesztik, és a talajhoz betonnal lezárt merevítőkkel erősítik hozzá. Egy ilyen szerkezet időtállóbb, mint egy műanyag, azonban kevés lehetőség van az egyedi megoldások kialakítására, hiszen a legtöbb ilyen medencét előre legyártják

Melyik szerkezetet válasszam?

A döntésedet nagyban fogja befolyásolni, hogy mennyit tudsz anyagilag ráfordítani a projektre.

 

A legjobb ár-érték arányú megoldás a moduláris szerkezetű medence építése. Ez ötvözi a beton szilárdságát a könnyű és gyors telepítéssel, és teljesen a te igényeidre lehet szabni a méretét és a kialakítását.

 

Egyébként, ha a medencéd telepítését inkább magad végeznéd, a Desjoyaux „Assisted Kit” csomagjával technikai segítséget tudunk nyújtani a projektedhez, például segítünk az elemek legyártásában. Az építkezést pedig ezután magad végezheted. És ami a legjobb, hogy ennél a lehetőségnél is 10 év garanciát vállalunk a medencéinkre!

Kezdődhet az építkezés

Környezettudatos medencéink újrahasznosított anyagból készülnek és fele annyi

elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni.

 

Rádásul mindössze 7 nap alatt telepíteni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…