Skip to content

Hogyan válasszam ki a medence méretét?

Egy jövőbeli medenceprojekt méretének meghatározásához 3 paramétert kell figyelembe venni:

  • a telken rendelkezésre álló hely,
  • az úszómedence használata,
  • a projektre szánt költségkeret.

A medence méretét tekintve bármi lehetséges! A rendelkezésre álló hely és költségvetés keretein belül szabadjára engedhetjük fantáziánkat és kívánságainkat.

kert_medence

Rendelkezésre álló hely

A legtöbb esetben a medence mérete közvetlenül összefügg a telken rendelkezésre álló szabad földterülettel. A nagy kertekben értelemszerűen nagy úszómedencék helyezhetők majd el, nagyobb medence körüli térrel. Egy szerényebb méretű kert esetében figyelembe kell vennünk az elválasztó határokat és a leendő medence környezetét, hogy azt inkább gyerekeknek játszásra, vagy inkább pihenésre szánt térré alakítsuk. Mindenesetre fontos, hogy a kerttel arányos medenceméretet válasszunk.

Állítsd össze saját medencédet!

Medence használati szokások

A második paraméter, amit figyelembe kell vennünk, hogy milyen használatra szánjuk az úszómedencét. Egy családi úszómedence esetében, ha kisebb gyerekek is használják a medencét a lapos vagy a fokozatosan mélyülő medencefeneket ajánljuk. Ha a medencét inkább úszásra használnánk, de nincs szabad helyünk vagy pénzünk egy hosszú medence telepítésére, akkor sem kell elkeserednünk. Szerencsére kisebb méretű medencék esetében sem kell lemondanunk az úszás élményéről a Desjoyaux ellenáramoltatóval. Különböző fokozatai lassabb vagy gyorsabb tempójú úszóedzést tesz lehetővé.
Ha a medencével csupán a kültéri életteret szeretnénk megnagyobbítani vagy kiegészíteni, akkor érdemesebb kisebb méretű medencékben gondolkodni.

Költségkeret

Végül a rendelkezésre álló budget a projekt kulcsfontosságú eleme, nagyban kereteket szab annak, hogy miben gondolkodhatunk. Fontos figyelembe venni az anyag és munkaköltségen kívül még a medence jövőbeli karbantartási, vagy esetleges javítási költségeit, mint pl. a hagyományos medencéknél a csőtöréssel járó bontás és javítási költségek, vagy egy műanyag falú medence esetében, ha megreped a fala, akkor annak a cseréje milyen anyagi vonzattal jár.
Tovább ne feledkezzünk meg a medence használata során felmerülő költségekről sem, mint a feltöltés, tisztítás, karbantartás. A Desjoyaux számára fontos a környezetvédelem, amelyre bő 30 éve kiemelt figyelmet fordít termékfejlesztései során, hogy környezet kímélő és energiahatékony megoldásokkal csökkenteni tudjuk az ökológiai lábnyomunkat.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…