Skip to content

A lépcső a medence lelke – Segítünk kiválasztani a megfelelőt!

A meghitt fürdőzések általában egy első lépéssel kezdődnek. Ilyenkor a kezdő fejes-ugrás helyett lassan szeretnénk megkezdeni az úszást. Hozzá akarunk szokni a víz hőjéhez, és fokozatosan elmerülni a habokban. Ezekhez az első lépésekhez pedig elengedhetetlen, hogy egy jól kialakított, anyagában, színében, és formájában is megfelelő lépcső passzoljon a medencénkhez.


A lépcső ugyanis több szempontból a medence lelkének számít. Innen indulunk el úszni mélyebb vizekre, és ide térünk vissza, amikor már megpihennénk. A medence első számú elérési pontjaként funkcionál, de sokszor egy kényelmes pad szerepét is betöltheti. Hiszen van olyan fürdőzés, amikor el sem mozdulunk a lépcsőről. Ilyenkor az úszás helyett csak a hűsölés és a napozás van főszerepben.

Gondold át, milyen lépcsőt szeretnél

Érdemes nagy figyelmet fordítani a lépcső kiválasztására, amikor medencét építesz.

A Desjoyaux kínálatában két termékcsaládunk, a Pool&Play és az Exclusive családok négy-négy kényelmes, esztétikus és persze tökéletesen funkcionális lépcső megoldást kínálnak. Lépcsőink mind csúszásmentesek, formájukban, kialkításukban azonban nagyobb különbségek vannak. Bemutatjuk őket, és segítünk eldönteni, melyik lehet számodra a megfelelő választás.

Lépcsők a Pool & Play termékcsalád kínálatában

A Pool & Play a legjobb áron jelenti a Desjoyaux minőséget. Ebben a termékcsaládban négy medencelépcső modellt találsz:

Négyszögletes lépcső

Az egyszerű, klasszikus és ezért időtálló, egyenes lépcsőfokokkal rendelkező téglalap alakú lépcső előnye, hogy a medence széltében és hosszában is elhelyezhető. Széltében meghosszabbítja a medencét. Hosszanti oldalán elhelyezve pedig a talaj vagy a medencefedélzet kialakításához is igazítható.

Római lépcső

A római lépcső kör alakú, kifelé néző, és mind a téglalap alakú, mind az ívelt szélű, szabad formájú medencékhez kiválóan passzol. Az 1980-as évek nagy klasszikusa. Ezt a lépcsőmodellt leggyakrabban a medence széltében helyezzük el, de a hosszanti oldalon is elhelyezhető, így tud alkalmazkodni a ház kialakításához.

Teljes szélességű lépcső

A közepes méretű medencékhez passzol a legjobban, mert a teljes szélességű lépcső lehetővé teszi, hogy a medencéből egy kis szünetet tartva és lehűlve érd el az úszóteret.

Saroklépcső

A divatos saroklépcsőnek remek adottságai vannak, tagadhatatlan előnyöket kínál. Első előnye esztétikai, mivel nem töri meg a medence téglalap alakját, és diszkrét. Nagyon népszerű a mini medencék tulajdonosai körében is, akiknek a legfőbb korlátja a rendelkezésre álló hely.

Lépcsők az Exclusive termékcsalád kínálatában

Az Exclusive termékcsalád medencéi a legújabb trendeket kínálják mind a medence használata és esztétikája, mind a design tekintetében. Ezen kívül az innovatív anyagok széles választékának előnyeit is nyújtják. Ebben a termékcsaládunkban is négy lépcső modell található:

Teljes szélességű lépcső

Amikor a medencébe a hosszanti oldalán a legkényelmesebb a bejutás, a teljes szélességű lépcső igazán remek megoldást kínál. Megfelelő nagyobb és kisebb téglalap alakú medencékhez is.

Plázs lépcső

A nagy medencék számára ajánljuk, mert sok helyet foglal. Lehetővé teszi a medencében való pihenés és úszás kombinálását. A süllyesztett plázst lehet használni játszó felületnek vagy napozó felületnek is.

Saroklépcső

Különösen a kis medencék vagy úszósávok, vagy akár a téglalap alakú medencék esetében kedvelt a saroklépcső, ami mindig egy tuti befutó. Lehetővé teszi a négyszögletes forma megtartását, és így megkönnyíti a medence takarók vagy rugalmas burkolatok felszerelését is.

Sarok plázs lépcső

Mi lehet kellemesebb, mint egy olyan lépcső, amely egyszerre teszi lehetővé a medencéhez való hozzáférést és a süllyesztett plázson való frissítő pihenést? Ezt a lépcsőt kifejezetten a Desjoyaux-nál terveztük és gondoltuk ki: a plázs és a saroklépcsőt kombinációja, ami minden medence mérethez illeszkedik.

A 2 méretben kapható plázs-pad minden bizonnyal a medencéd legjobb kiegészítője lesz.

Miért a Desjoyaux?

A Desjoyaux medencék 100%-ban újrahasznosított polipropilénből készülnek, fenntartásuk pedig kifejezetten költséghatékony.

1990-ben mutattuk be az első, 100%-ban újrahasznosított medence szerkezetünket, azóta pedig már egy egész műanyagkezelési láncot is beépítettünk az előállítási folyamatunkba: a Loire megyei telephelyünkön egy háztartási hulladékot aprító műhelyünk és egy extrudáló műhelyünk is van, itt készülnek az újrahasznosított elemek.

Medencéinket a legmodernebb berendezésekkel tudjuk működtetni. Érdemes például megfontolnod egy sólebontó beépítését, hogy a medencéd vize mindig tiszta legyen, és kíméletes a bőrhöz.

Milyen medence szerkezetet érdemes választani?

Az, hogy milyen szerkezetű medencét, milyen lépcsőt, és milyen berendezéseket választasz temrészetesen nagyban függ attól, hogy mennyit tudsz ráfordítani a projektre.

A legjobb ár-érték arányú megoldás a moduláris szerkezetű medence építése. Ez ötvözi a beton szilárdságát a könnyű és gyors telepítéssel, és teljesen a te igényeidre lehet szabni a méretét és a kialakítását.

Ez a folyamatos, aktív, moduláris szerkezetkialakítás a Desjoyaux 1978-ban szabadalmaztatott egyedi eljárása. Lehetővé teszi a gyors telepítést, tartósságot garantál, valamit a formákat és a méreteket is az igényeidhez tudjuk szabni vele. Újrahasznosított polipropilén panelekkel dolgozunk, amelyeket a gyárban előre összeállítunk. Aztán a helyszínen egyetlen folyamatban tudjuk őket telepíteni és betonozni.

Kezdődhet az építkezés?

Környezettudatos medencéinket 7 nap alatt telepíteni tudjuk a kertedben!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

10 év garancia, ha a Desjoyaux partner által vagy a mi specifikációinknak megfelelően szereltük be.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…