Skip to content

Klórozás egyszerűen és hatékonyan – Mindent a sólebontóról

Az elektrolízernek is nevezett berendezést – ismertebb nevén sólebontó – egy szuper tisztító berendezés, ami nagyban megkönnyíti a medencéd karbantartását. Bemutatjuk, hogyan működnek, és azt is, hogy milyen előnyökkel járnak.

Mi is az a sólebontó?

sólebontók a medence vizének klórozásáról gondoskodnak anélkül, hogy klórtablettákat kéne adagolnod a vízhez. Hatékonyan küzdenek az algák és baktériumok ellen. És bár a sós kezelésnek is nevezett eljárás tényleg sóval dolgozik, a valódi fertőtlenítő hatást végül az előállított klór biztosítja. Ezt a berendezés a vízben lévő sóból állítja elő.

A különbség a sima klórtablettás kezelés és a sólebontó használata között viszont egészen nagy.

Hogyan működnek a sólebontók?

Több oka is van, hogy a sólebontók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mivel automatikusan működnek, keveset kell az üzemeltetésükkel foglalkozni. A kezelési folyamat folyamatosan regenerálódik: a klórnak köszönhetően a baktériumok szétbomlanak a vízben, a keletkező klór visszaalakul sóvá, és aztán újra klórrá válik.

A készülék kb. 4 g só/liter víz koncentrációval állítja elő a medence vizének sterilizálásához szükséges klórmennyiséget. Egyszerűsíti és folyamatosan irányítja a medence kezelését. A sósvizes klórozás pedig sok előnnyel jár a hagyományos klórozással szemben.

Egészségesebb és tisztább vizet eredményez, ami kíméletesebb a bőrhöz és a hajhoz is. Ráadásul időt és pénzt is megtakarít a medence tulajdonosoknak.

Emellett környezetbarátabb alternatívát kínál, mivel nincs szükség klórtablettákra vagy folyékony klór használatára. Ezek miatt az előnyök miatt a sólebontók már nem csak az uszodákban, de az otthoni medencék kezelésénél is népszerű választásnak számítanak.

Hogyan kell használni egy sólebontót?

Ahhoz, hogy a készülék megfelelően működjön, sót kell hozzáadni a medence vizéhez, amely általában 3-5 g/l közötti mennyiségben van megadva a használati utasításban. A klórtablettákat ezután egy életre el lehet felejteni. A klórszintet, sótartalmat és a víz pH-értékét viszont rendszeresen ellenőrizni kell, hogy biztosítsd a készülék megfelelő működését.

A sósvizes klórozó készülék két hatást egyesít:

  1. Mechanikai hatást, ami a medence szűrőrendszerének beindulásával érvényesül.
  2. Kémiai hatást, amelyet a sólebontó biztosít.

Érdemes vigyázni, ha a medencédet hosszabb időre tervezed lefedni a sólebontó alkalmazása mellett, mert a klórszintje rendkívül magassá válhat. Az ideális pH-érték 7 és 7,4 közötti, amelyet szintén könnyedén ellenőrizni lehet.

A Desjoyaux sólebontó berendezéséről

Ha szeretnél egy hatékony és egyszerű megoldást a medencéd vizének kezelésére, akkor érdemes elgondolkodnod a Desjoyaux sólebontó berendezésén. Az egész rendszer egy dobozban helyezkedik el, amelyet könnyen lehet installálni bármilyen helyiségben.

A sólebontó cella titánlemezekből áll, amelyek tökéletesen illeszkednek a Desjoyaux szűrőrendszerébe. A sós víz áthalad a cellákon és az elektrokémiai reakciónak köszönhetően a só klórrá alakul. Ez azt jelenti, hogy a termelt klór elpusztítja a medence vizében lévő baktériumokat, aztán az UV-fénynek kitéve visszaalakul sókká.

Ez a folyamat folyamatosan regenerálja a sós víz klórtartalmát, így a medencéd vize mindig hatékonyan kezelt lesz.

A sólebontók előnyei

Ha már medence tulajdonos vagy, akkor biztosan tudod, hogy a medence tisztán tartása sok időt és energiát igényel. A klórozás a medence vízkezelésének egyik legnépszerűbb módja manapság, de a hagyományos klórozás időigényes. A sólebontó viszont az egész folyamatot leegyszerűsíti és felgyorsítja.

A hatékonyságon kívül a sólebontó környezetbarát megoldás is, hiszen semmilyen egyéb adalékra vagy vegyszerre nincs szükség a működtetéséhez.

Ezzel együtt a módszer rendelkezik a klór minden előnyével, amely továbbra is az medencék vizének legjobb kezelési módja, csak a hátulütők nélkül. Tehát a sólebontó használatával kimaradhat a medencézésből a klórszag, vagy a bőrre és szemre gyakorolt káros hatások.

A sóklórozó maximum 100 m3 térfogatú medencékbe telepíthető, így minden kerti medencéhez megfelelő lesz. A medence vize pedig mindig tiszta és egészséges lesz.

Indulhat a fürdőzés?

A sólebontóval leegyszerűsítheted a medencéd karbantartását. Ez a készülék egyszerre gazdaságos, környezetbarát és a legtöbb kerti medencével kompatibilis.

Ha medencében gondolkodsz, mindenképp nézd meg környezettudatos medence-kínálatunkat, mert újrahasznosított anyagból készülnek, és fele annyi elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni.

Rádásul mindössze 7 nap alatt telepíteni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…