Skip to content

Kímélőbb vízkezelés brómmal? Ismerkedj meg ezzel a kevésbé ismert medencevíz kezelő szerrel!

klór és a bróm egyaránt a halogének családjába tartozó úszómedencébe alkalmas vízkezelő szerek. A brómot, bár kevésbé ismert, biztonsággal használhatod a medencéd vizének karbantartására és fertőtlenítésére. Előnyös tulajdonságai miatt nem kell mellé más szert használnod, és még az algákat is távol tarthatod vele.

A bróm mindent tud, amit a klór.

A bróm kiváló fertőtlenítő szer, elpusztítja a medence vizében kifejlődő mikrobákat, baktériumokat és gombákat. Hatékony megoldást biztosít az algák ellen, megakadályozza a víz bezöldülését.

A bróm bármilyen hőmérsékletű meleg vízben hatékony marad.

A bróm magas vízhőmérsékletnél is hosszú ideig eredményesen használható. Ezért gyakran gyógyfürdőkben is alkalmazzák. Tehát nyugodtan emelheted bármilyen magasra a medencevíz hőmérsékletét! Ha imádod a forró vízben való hosszú fürdőzést, a bróm akkor is megbízható lesz.

Ha a víz Ph szintje kibillen, akkor is biztonságos a vízkezelés.

A bróm még akkor is megfelelően fertőtleníti a vizet, ha a víz pH-szintje 7 és 7,8. között van. Sőt, ha a pH szint 8 felé emelkedik, kitart a fertőtlenítő hatása. Ezenkívül a klórral ellentétben azzal a különleges tulajdonsággal is rendelkezik, hogyha a víz más paraméterei esetleg romlanak, ő ebben az esetben is hatásos marad.

Ha érzékeny bőrű, vagy allergiás vagy, a bróm szuper választás számodra!

A bróm gyengédebb vízkezelőszer mint a klór. Szagtalan, nem irritálja a szemet és a bőrt sem. Érzékeny bőrűek, kontakt lencsét viselők vagy allergiára hajlamos felhasználók is bátran használhatják.

Szép hajra vágysz és megkímélnéd magad a fejbőrviszketéstől?

A bróm sokkal kíméletesebb a hajjal és a fejbőrrel szemben is. Érzékeny, gyulladásra hajlamos fejbőr és száraz haj esetén ajánlott a klór helyett ezt a vízkezelő szert használni.

Hogyan használd a brómot?

Heti egy kezelést javaslunk. 5 tablettára lesz szükséged 10 köbméter vízhez. Így érhető el az ideális 1-2 mg/l brómszint.

A bróm számára a ideális Ph érték tartomány 7 és 7,4 közötti érték.

Ha bróm használatát választod, brómozóra sem lesz szükséged, mivel a Desjoyaux szűrőrendszere és a Desjoyaux szűrőszivattyúk áramlási sebessége biztosítják, hogy a termék gyorsan feloldódjon.

A bróm mennyiségét tesztcsíkkal ellenőrizheted. Ha túl magas a brómszint, egyszerűen zárd el a vízkeringetést addig, amíg a bróm szintje normális szintre csökken.

Néhány javasolt óvintézkedés.

Mivel a bróm erős vegyszer, óvatosan kell kezelni. Levegőtől és fénytől zárt helyen tárold! Különösen óvatossággal járj el, ha vannak háziállataid. Mindig olyan helyet keress, ahol a házi kedvencek nem férhetnek hozzá. Figyelmesen tartsd be az előírt adagolást, mert túl nagy mennyiségben károsíthatja a medence berendezéseit.

Felújítanád meglévő medencédet? Segítünk!

A medencéd modernizálásában is bizalommal számíthatsz ránk. 

Környezettudatos medencéink újrahasznosított anyagból készülnek és fele annyi elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni.

Ráadásul pár nap alatt modernizálni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…