Skip to content

Milyen karbantartást igényel a medence?

Egy medence tervezése során felmerül a kérdés, hogy a későbbiekben milyen karbantartási munkát/munkákat igényel majd. Hogyan tudjuk a medence vizét tisztán tartani? Mindezek mennyi időt igényelnek?

Melyek a legfontosabb karbantartási munkák?

Az úszómedencével kapcsolatos legfontosabb karbantartási munka kétséget kizáróan a medence víztest tisztítása. A medence víznek szükséges egyfelől a mechanikai, másfelől a biológiai tisztítása is.

Medencevíz mechanikai tisztítása

Egy úszómedencénél alapvető fontosságú a víztest fizikai szűrése. Ezt a munkát a víztisztító berendezés végzi el, amelynek szűrőjét hetente egyszer vagy kétszer kell kitisztítani, attól függően, hogy mennyire piszkos a víz. A különböző vízszűrési technológiáról itt olvashatsz bővebben. A tiszta és egészséges vízhez szükséges, hogy a medence teljes térfogata 4 óránként áthaladjon a szűrőközegen. 
A medence aljára leülepedő homokszemcsék megtisztitására többféle megoldást is kínálunk. Szabadalmi vízszűrő rendszerünk sokoldalúságának köszönhetően csupán a medence gépházához csatlalkoztatni kell a kéziporszívót, amellyel könnyedén felszívhatjuk a lerakódott szennyeződéséket. Amennyiben szeretnénk, hogy más végezze el helyettünk a takarítást, úgy lehetőségünk van a Desjoyaux elektromos robot porszívót használni, ami összegyűjti az üledéket és medence falára lerakódott piszkot . A medencetisztító robot  különböző programok keretében önállóan körbemegy az úszómedence alján és a falán is.
Tipp: A Desjoyaux Maxi filtere sokkal nagyobb, így hosszabb ideig képes tisztítás nélkül tisztán tartani a vizet

Desjoyaux

Medencetisztító robot

Medence vizének biológiai tisztítása

A fent említett karbantartási munkákon kívül szükséges a víz biológiai fertőtlenítése is. A mikrobák és bacilusok kiirtása alapvetően a klór segítségével történik. A klór alapú viztisztításnak két fajtája van. Az egyik megoldás a klórtabletta használata, amiből hetente egy pasztillát szükséges betenni a szűrőbe és az tisztítja a medence vizét. A másik megoldás a sós víz technológia, amely egy úgynevezett elektrolízer segítségével a sót felbontja gyors klórra és oxigénre. Ahogy a klór oxigént kap, az visszaalakul sóvá. Ennek az eljárásnak a nagy előnye, hogy nem csupán környezetbarátabb megoldás, de sokkal kevésbé irritatív hatású, így az érzékeny börű embereknek sokkal inkább ez a módszer ajánlott.
A jó hír az, hogy a Desjoyaux medence egyéb karbantartást nem igényel. Koncepciónk lényege, hogy minél kevesebb időt kelljen szánni a medence karbantartására, és annál több idő jusson a pihenésre. 
Ügyfeleink számára mindenféle felszerelést biztosítunk ahhoz, hogy a klór, a só és a víz egyéb kémiai tulajdonságait mérni tudják. 

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…