Skip to content

Milyen karbantartást igényel a medence

Egy medence tervezése során felmerül a kérdés, hogy a későbbiekben milyen karbantartási munkát igényel. Hogyan tudjuk a medence vizét tisztán tartani? Mindezek mennyi időt igényelnek?

Melyek a legfontosabb karbantartási munkák?

A medence víznek szükséges egyfelől a mechanikai, másfelől a biológiai tisztítása is.

Medence vizének mechanikai tisztítása

A medence vizét alapvetően fizikailag kell szűrni. Ezt a munkát a víztisztító berendezés végzi el. Ennek a szűrőjét hetente egyszer vagy kétszer ki kell tisztítani, attól függően mennyire piszkos a víz.
A medence aljára leülepedő homokszemcsék megtisztitására a Desjoyuax-medencék többféle megoldást is kínál. A medence gépházához csupán csatlalkoztatni kell kéziporszívót amelyel könnyedén felszívhatjuk a lerakódott szennyeződést. Amennyiben szeretnénk, hogy más végezze el helyettünk a takarítást, úgy lehetőségünk van a Desjoyaux elektromos robot porszívót használni ,ami összegyűjti a leülepedett dolgokat. A robot porszívó egy 2 órás program keretében önállóan körbe megy a medence alján és a falán is.
Tipp: A Desjoyaux Maxi filtere sokkal nagyobb, így hosszabb ideig képes tisztítás nélkül tisztán tartani a vizet.

Medence vizének biológiai tisztítása

A fent említett karbantartási munkákon kívül szükséges a víz biológiai fertőtlenítése is. A mikrobák és bacilusok kiirtása alapvetően a klór segítségével történik. A klór alapú viztisztításnak két fajtája van. Az egyik megoldás a klórtabletta használata, amiből hetente egy pasztillát szükséges betenni a szűrőbe és az tisztítja a medence vizét. A másik megoldás a sós víz technológia, amely egy úgynevezett elektrolízer segítségével a sót felbontja gyors klórra és oxigénre. Ahogy a klór oxigént kap, az visszaalakul sóvá. Ennek az eljárásnak a nagy előnye, hogy nem csupán környezetbarát, de sokkal kevésbé irritatív hatású.
A Desjoyaux medence egyéb karbantartást nem igényel.
A Desjoyaux-medencék ügyfelei számára mindenféle felszerelést biztosít ahhoz, hogy a klór, a só és a víz egyéb kémiai tulajdonságait mérni tudjuk. A medence ápolásához szükséges minden egyéb felszerelés is megtalálható a Desjoyaux-nál.

Medence kialakítás

Medence kialakítás

Amikor a nap első meleg sugaraival beköszön a tavasz, sokakban megjelenik az úszómedence iránti vágy. Egy medencével nem csupán növeljük…
Medence formája

Medence formája

Melyik számunkra az ideális medence típus ? Forma A háznak a formája és a stílusa nagyban befolyásolja, hogy ovális vagy…