Skip to content

Milyen termékeket használjak a medencém tisztításához?

Az úszómedencéd rendszeres tisztítását elvégezheted kézzel, vagy medence tisztító robottal. Fontos ismerned a megfelelő vízkezelő termékeket is, hiszen ezek használatával lesz hosszútávon helyesen karbantartva a medencéd, mindemellet kiváló vízminőséget tarthatsz fel benne. A medencetisztító termékeknek több típusát különböztetjük meg: fertőtlenítőszerek, algagátlók, flokkulánsok és vízvonal-tisztítók.

1. Fertőtlenítőszerek

Klór

A klór régóta a legelterjedtebb fertőtlenítőszer a vízkezelésben. Hatékony és olcsó. A klórnak 2 típusa használható: lassú hatású (heti alkalmazásra) és a lökészszerű (sokkoló) változat (a zöld víz helyreállítására).

 • Stabilizált klór: egy olyan molekulát tartalmaz, amely által a klór ellenáll az UV-sugarak hatásának.
 • Nem stabilizált klór: ahhoz, hogy a klór ellen tudjon állni az UV sugárzás hatásainak, 50 mg/l-nek megfelelő mennyiségű stabilizátort kell hozzáadni.
  A kemény vízzel rendelkező régiókban (vízkeménység > 250 mg/l) stabilizált klór használata javasolt.
  Soha ne keverd a Hypo-Chlore sticket stabilizált klórral.

Sóbontó

sólebontó használatával sóelektrolízis alakul ki, amivel a medencében lévő só klórrá alakul. A klór elpusztítja a vízben a baktériumokat, majd az UV-fény hatására vissza alakul sóvá.

Ez egy hatékony és gazdaságos kezelés, mivel a medencében lévő só folyamatosan regenerálódik.

Bróm

brom

A bróm a klórtól eltérően szagtalan és az UV-sugarakra nem érzékeny. A bróm hatékony kezelést biztosít, de drágább, mint a klór.

A bróm a klórhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Fertőtlenítő és oxidálószer: elpusztítja a medence vizében kifejlődő mikrobákat, baktériumokat és gombákat.
 • Algaellenes: elpusztítja az algákat és megakadályozza azok kifejlődését.
 • Tartós hatású: hosszú ideig folyamatosan biztosítja a megfelelő fertőtlenítő hatást.

A brómból is elérhető lassú és sokkoló hatású változat is.

Algagátló

A megvásárolható algagátló szerek 3 kategóriába sorolhatók:

 1. Algásodás meglőzésére használható szerek: használatukkal elkerülhető az algaképződés a medencében.
 2. Kuratív algaellenes szerek: a megelőző változatnál koncentráltabb változat, amely megakadályozza az algák elszaporodását. Ebbe a kategóriába tartozik az aktív oxigén (JD Flash) is, amelyet kifejezetten a zöld víz helyreállítására használnak.
 3. Mustáralga-gátló szerek: kifejezetten a mustáralgák ellen készültek.

2. Flokkuláns

Flokkuláns használata akkor ajánlott, ha a szűrés ellenére további lebegő részecskék maradnak a vízben és a víz zavarossá válik. A flokkuláció az apró (az emberi szem számára láthatatlan) szennyeződéseket úgy gyűjti össze, hogy azok nagyobb részecskévé alakulnak és így a szűrővel eltávolíthatóak lesznek.

 • Folyékony vagy pálcikás flokkuláns (nem ajánlott a Desjoyaux szűrőzsákokkal együtt használni): a flokkuláns segít a részecskéket összegyűjteni, hogy azok kiszívhatóvá válnak (a szűrőn történő áthaladás nélkül, így elkerülve annak a gyors eltömődését).
 • Flokkuláló pálcikák: a pálcikák az előszűrő kosárba kerülnek (nem ajánlott a Desjoyaux szűrőzsákokkal együtt használni).
 • Tisztítószerek: JD Crystal plus vagy a 4 az 1-ben termékek, amelyek fertőtlenítőszert, flokkulálószert, tisztítószert, klórstabilizátort és algagátlót tartalmaznak.

3. Vízvonal-tisztító

A medence vízvonalának tisztításához használhatjuk a kifejezetten a medencefóliához kifejlesztett, nem agresszív tísztítószert, a JD Gel +-t.

Kezdődhet az építkezés?

Környezettudatos medencéinket 7 nap alatt telepíteni tudjuk az otthonodban.

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…
Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed a medencebélésen bekövetkező változásokat, még van időd a javításra. Megmutatjuk, hogy milyen esetekben lehetséges a javítás és…
Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat és azt is, melyik típusú medencét érdemes választanod, illetve milyen…