Skip to content

Milyen termékeket használjak a medencém tisztításához?

Az úszómedencéd rendszeres tisztítását elvégezheted kézzel, vagy medence tisztító robottal. Fontos ismerned a megfelelő vízkezelő termékeket is, hiszen ezek használatával lesz hosszútávon helyesen karbantartva a medencéd, mindemellet kiváló vízminőséget tarthatsz fel benne. A medencetisztító termékeknek több típusát különböztetjük meg: fertőtlenítőszerek, algagátlók, flokkulánsok és vízvonal-tisztítók.

1. Fertőtlenítőszerek

Klór

A klór régóta a legelterjedtebb fertőtlenítőszer a vízkezelésben. Hatékony és olcsó. A klórnak 2 típusa használható: lassú hatású (heti alkalmazásra) és a lökészszerű (sokkoló) változat (a zöld víz helyreállítására).

  • Stabilizált klór: egy olyan molekulát tartalmaz, amely által a klór ellenáll az UV-sugarak hatásának.
  • Nem stabilizált klór: ahhoz, hogy a klór ellen tudjon állni az UV sugárzás hatásainak, 50 mg/l-nek megfelelő mennyiségű stabilizátort kell hozzáadni.
    A kemény vízzel rendelkező régiókban (vízkeménység > 250 mg/l) stabilizált klór használata javasolt.
    Soha ne keverd a Hypo-Chlore sticket stabilizált klórral.

Sóbontó

sólebontó használatával sóelektrolízis alakul ki, amivel a medencében lévő só klórrá alakul. A klór elpusztítja a vízben a baktériumokat, majd az UV-fény hatására vissza alakul sóvá.

Ez egy hatékony és gazdaságos kezelés, mivel a medencében lévő só folyamatosan regenerálódik.

Bróm

brom

A bróm a klórtól eltérően szagtalan és az UV-sugarakra nem érzékeny. A bróm hatékony kezelést biztosít, de drágább, mint a klór.

A bróm a klórhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Fertőtlenítő és oxidálószer: elpusztítja a medence vizében kifejlődő mikrobákat, baktériumokat és gombákat.
  • Algaellenes: elpusztítja az algákat és megakadályozza azok kifejlődését.
  • Tartós hatású: hosszú ideig folyamatosan biztosítja a megfelelő fertőtlenítő hatást.

A brómból is elérhető lassú és sokkoló hatású változat is.

Algagátló

A megvásárolható algagátló szerek 3 kategóriába sorolhatók:

  1. Algásodás meglőzésére használható szerek: használatukkal elkerülhető az algaképződés a medencében.
  2. Kuratív algaellenes szerek: a megelőző változatnál koncentráltabb változat, amely megakadályozza az algák elszaporodását. Ebbe a kategóriába tartozik az aktív oxigén (JD Flash) is, amelyet kifejezetten a zöld víz helyreállítására használnak.
  3. Mustáralga-gátló szerek: kifejezetten a mustáralgák ellen készültek.

2. Flokkuláns

Flokkuláns használata akkor ajánlott, ha a szűrés ellenére további lebegő részecskék maradnak a vízben és a víz zavarossá válik. A flokkuláció az apró (az emberi szem számára láthatatlan) szennyeződéseket úgy gyűjti össze, hogy azok nagyobb részecskévé alakulnak és így a szűrővel eltávolíthatóak lesznek.

  • Folyékony vagy pálcikás flokkuláns (nem ajánlott a Desjoyaux szűrőzsákokkal együtt használni): a flokkuláns segít a részecskéket összegyűjteni, hogy azok kiszívhatóvá válnak (a szűrőn történő áthaladás nélkül, így elkerülve annak a gyors eltömődését).
  • Flokkuláló pálcikák: a pálcikák az előszűrő kosárba kerülnek (nem ajánlott a Desjoyaux szűrőzsákokkal együtt használni).
  • Tisztítószerek: JD Crystal plus vagy a 4 az 1-ben termékek, amelyek fertőtlenítőszert, flokkulálószert, tisztítószert, klórstabilizátort és algagátlót tartalmaznak.

3. Vízvonal-tisztító

A medence vízvonalának tisztításához használhatjuk a kifejezetten a medencefóliához kifejlesztett, nem agresszív tísztítószert, a JD Gel +-t.

Kezdődhet az építkezés?

Környezettudatos medencéinket 7 nap alatt telepíteni tudjuk az otthonodban.

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…