Skip to content

Medencefedés előnyei és típusai

A medencefedés védi a medencét a külső szennyeződésektől és az üvegházhatásnak köszönhetően még a medence vízhőmérsékletét is növelik akár 10°C fokkal, így a fürdőszezont pedig akár hónapokkal is meghosszabbíthatod használatukkal. 

Mik a medencefedés előnyei?

Minden medencefedés közös előnye: a kényelem.

Azáltal kevesebb időt kell a medence karbantartására vagy az optimális hőmérséklet elérésére szánnod több időd marad  élvezni a medencédet. Ha melegebb vízre vágysz, használatával a hőszivattyú használatát minimálisra csökkentheted.

A kezdeti beruházás ellenére, a választott modelltől függően, a medencefedéssel pénzt is megtakarítasz. A víz minősége változatlan marad, mivel a medence vize védve marad a szennyeződésektől és az időjárás viszontagságaitól, így a vízkezelő termékek használata minimálisra csökkenthető.

Régebben az ízléstelen megjelenése miatt kifogásolt medencefedések ma már esztétikus termékekké váltak. Bármilyen épitészeti stílusról legyen szó, modellekhez kínált színpalettának köszönhetően beleolvadnak a ház környezetébe. Ma már pedig választhatunk motoros, napelemes vagy sín nélküli medencefedést is.

Medencefedési megoldások

1. Polikarbonát védőtetők

  • lapos polikarbonát medencefedés
  • alacsony polikarbonát medencefedés
  • középmagas polikarbonát medencefedés
  • magas polikarbonát medencefedés

2. Vízre úszó védőtetők

A medencefedések másik típusa a vízre úszó védőtető.

Legnagyobb előnye, hogy pénztárcabarát megoldás. Használatával akár a medence vízre 8°C fokkal is nőhet. Használata szintén csökkenti a medenceápoló termékek fogyasztását azáltal, hogy hatékonyan védi a medencét a szennyeződésektől és kiküszöböli a fotoszintézist, ami serkenti az algák és más mikroorganizmusok szaporodását.

  • felszín fölötti vízre úszó
  • süllyesztett vízre úszó 
  • A különböző modelleknek eltérő előnyeik vannak. Bővebb információért kattints ide.

Érdekelnek medencefedési megoldásaink?

Nézz szét kínálatunk között és válaszd ki a számodra megfelelőt!

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…
Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed, a medencefólia még javítható. Több módszer is kínálkozik rá.

Ha időben észreveszed a medencebélésen bekövetkező változásokat, még van időd a javításra. Megmutatjuk, hogy milyen esetekben lehetséges a javítás és…
Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat.

Érdekel mennyibe kerülne egy kerti beépített medence? Megmutatjuk az árakat és azt is, melyik típusú medencét érdemes választanod, illetve milyen…