Skip to content

Medencefedés előnyei és típusai

A medencefedés védi a medencét a külső szennyeződésektől és az üvegházhatásnak köszönhetően még a medence vízhőmérsékletét is növelik akár 10°C fokkal, így a fürdőszezont pedig akár hónapokkal is meghosszabbíthatod használatukkal. 

Mik a medencefedés előnyei?

Minden medencefedés közös előnye: a kényelem.

Azáltal kevesebb időt kell a medence karbantartására vagy az optimális hőmérséklet elérésére szánnod több időd marad  élvezni a medencédet. Ha melegebb vízre vágysz, használatával a hőszivattyú használatát minimálisra csökkentheted.

A kezdeti beruházás ellenére, a választott modelltől függően, a medencefedéssel pénzt is megtakarítasz. A víz minősége változatlan marad, mivel a medence vize védve marad a szennyeződésektől és az időjárás viszontagságaitól, így a vízkezelő termékek használata minimálisra csökkenthető.

Régebben az ízléstelen megjelenése miatt kifogásolt medencefedések ma már esztétikus termékekké váltak. Bármilyen épitészeti stílusról legyen szó, modellekhez kínált színpalettának köszönhetően beleolvadnak a ház környezetébe. Ma már pedig választhatunk motoros, napelemes vagy sín nélküli medencefedést is.

Medencefedési megoldások

1. Polikarbonát védőtetők

  • lapos polikarbonát medencefedés
  • alacsony polikarbonát medencefedés
  • középmagas polikarbonát medencefedés
  • magas polikarbonát medencefedés

2. Vízre úszó védőtetők

A medencefedések másik típusa a vízre úszó védőtető.

Legnagyobb előnye, hogy pénztárcabarát megoldás. Használatával akár a medence vízre 8°C fokkal is nőhet. Használata szintén csökkenti a medenceápoló termékek fogyasztását azáltal, hogy hatékonyan védi a medencét a szennyeződésektől és kiküszöböli a fotoszintézist, ami serkenti az algák és más mikroorganizmusok szaporodását.

  • felszín fölötti vízre úszó
  • süllyesztett vízre úszó 
  • A különböző modelleknek eltérő előnyeik vannak. Bővebb információért kattints ide.

Érdekelnek medencefedési megoldásaink?

Nézz szét kínálatunk között és válaszd ki a számodra megfelelőt!

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…