Skip to content

Medence, újragondolva – Legyen stílusos és modern a medencéd

A medencék mérettől függetlenül felújításra, modernizálásra szorulhatnak az évek múlásával. De aggodalomra semmi ok, mert a felújítás nem jelent minden esetben komoly, vagy hosszas munkálatot. Ha rászánod az időt, a házad értéke is megnő az elvégzett munkálatoknak hála. Nézzük meg, milyen lehetőségek vannak a medencéd modernizálására.

Mikor kell modernizálni, átalakítani a medencét?

A medence felújításának időpontját és szükségességét nehéz lehet meghatározni. Általánosságban azt tanácsoljuk, hogy amikor a medencéd egyik eleme meghibásodik, érdemes elgondolkodni a felújításon, és előrelátóan megnézetni a medence többi elemét is.

Előfordulhat, és ez talán az egyik leggyakoribb probléma is, amely fel szokott merülni, hogy a szűrőrendszernek akadnak problémái. De a szigeteléssel is csakúgy lehetnek gondok, amelyeket időről-időre érdemes felújítani. Komolyan kell venni a medencefólia öregedését is, amely használat közben és esztétikailag is kellemetlenségeket okozhat.


Ha ezek közül a problémák közül bármelyiket észleled, itt lehet az ideje a medence felújításának. De a medence esztétikai javítására bármikor sor kerülhet, amikor úgy érzed, a régen kiválasztott szín, vagy anyagok már nem passzolnak a jelenlegi stílusodhoz.

A medence felújításának szintjei

1. A medence berendezésének cseréje

Ha esztétikailag elégedett vagy a medencével, elegendő kicserélni a meghibásodott berendezést, vagy borítást, hogy korszerűbbé varázsold a medencét. A tapasztalat szerint az elégedett tulajdonosok általában ugyanazt a berendezést választják ilyenkor, nem éri meg bonyolítani a folyamatot.

2. Esztétikai modernizálás

Manapság, amikor nagy hangsúlyt fektetünk az otthoni wellness-re, és egyre inkább azt szeretnénk, hogy az otthonunk elemei tükrözzék a stílusunkat, a medencédre is ráférhet egy esztétikai újragondolás. A divat, és a népszerű anyagok változnak, ahogy az ízlés is, így egy tíz éve épített medencében már nem biztos, hogy ugyanúgy leled örömödet, mint amikor építtetted.

A fő elemek, amelyek hozzájárulnak, hogy a medence tükrözze a stílusod és passzoljon az otthonod, a kerted hangulatához, a medencefólia és a szegélykövek.

A medencefólia cseréje

Elmúltak már azok az idők, amikor minden medencének ugyanolyan világoskék borítása volt. Ha a fóliát lecseréled, teljesen új külsőt és hangulatot varázsolhatsz a medencédnek és vele az otthonodnak is.

A klasszikus világoskék és karibi zöld színek persze még mindig divatosak, mert a türkizkék vizet és a nyaralást juttatják eszünkbe.

Vannak, akik a homokszínre esküsznek, hogy a víz áramlásának természetességét emeljék ki. A mandulazöld a bézshez hasonlóan a természetességet emeli ki, de inkább a medencét körülvevő kert zöldjébe illeszkedik bele.

A szénszürke és a fekete is népszerű fólia színek; ezek a mélység érzését hangsúlyozzák.

A világosszürke borítás pedig a napfénytől és a beesési szögtől függően különböző, látványos tükröződéseket eredményez.

A fehér medencefólia mindezekkel szemben kristály tisztává teszi a vizet.

A szegély és burkolókövek cseréje

A szegélykövek és a burkolókövek is hozzájárulnak a medence stílusának megváltoztatásához. Esztétikailag, és funkcionális szempontból is formálják a medence kontúrját.

A szegélykövek a medence peremét alkotják. Egyrészt csobbanás gátló funkciójuk van, hogy megakadályozzák a víz kicsapódását a medencéből. De egyúttal korlátozzák a külső szennyeződések (föld, fű, pangó esővíz) bejutását is a medencébe.

A szegélykövek a medence körül megkönnyíti csúszásmentes közlekedést.

Itt is változnak a trendek. Míg a természetes kő továbbra is biztonságos választás, addig mára a fa borítás mellett is dönthetsz. Ezek melegséget kölcsönöznek a medencének.

A fa minimális karbantartást igényel, míg a természetes kövek, mint a travertin vagy a márvány, alig igényelnek karbantartást, és nagyon ellenállóak. A természetes kő ráadásul időtálló termék.

Ma már rekonstruált anyagokból, mint a természetes kő és cement keverékéből is készülhetnek a szegélykövek, ezek lehetnek texturált, vagy csempe hatásúak. Ezeknek a kifejezetten kültéri használatra tervezett termékeknek az az előnye, hogy nagyon jó ár-érték arányt kínálnak.

3. Kiegészítő berendezések

Kényelmi és karbantartási berendezések:

Az úszómedence kényelmének növelése érdekében különböző automatikus vízkezelő rendszerek ( pH szabályozó, sólebontó) vagy távirányítók telepítésével egyszerűbbé teheted a medence vezérlését. Kettő az egyben berendezés (ph szabályozó és sólebontó) telepítése esetén az elektrolízer a medence sójából kevésbé irritatív klórt állít elő, míg az automata pH rendszer folyamatosan ellenőrzi és a víz pH értékének megfelelően beavatkozik, hogy a medence vizének kémhatása mindig optimális legyen. A távirányítók a víz hőmérsékletéről és a programokról adnak információt, így neked már csak az úszás élményével kell foglalatoskodni, mással nem.

Medencefedések:

Egy polikarbonát medencefedés vagy automatikus roló segítségével megvédheted a medencédet a külső szennyeződésektől és csökkentheted a tisztítás szükségességét, miközben növelheted a vízhőmérsékletet.

4. Szerkezeti átalakítás

Az úszómedence szerkezetének átalakításával hozzá lehet igazítani az aktuális igényekhez, vagy könnyebbé lehet tenni a medence használatát. Az átalakítások lehetnek különbözőek, mint például a lépcsők cseréje, a medence alakjának módosítása vagy a medence térfogatának csökkentése.

Akár a használat megkönnyítése, akár a jelenlegi használati módok megváltoztatása a célod, a szerkezet átalakítása már komolyabb munkálatnak számít.

A medence formájának módosítása is ebbe a kategóriába tartozik. Lehet, hogy a tojásdad alakú medencédet szeretnéd téglalap alakúvá formálni, amely most divatosabb és időtállóbb forma is.

A medence térfogatának csökkentése akár a medence méretének, akár a víz magasságának módosítása is ide tartozik. Erre akkor lehet például szükség, ha a medence fenntartására fordított költségeket szeretnéd csökkenteni.

Segítségre van szükséged a tervezésben, építkezésben?

A medencéd modernizálásában is bizalommal számíthatsz ránk. 

De ha jelenleg még csak a tervezési fázisban vagy, nagy előnyöd van, hiszen most lehetőséged van egy időtálló, az otthonod stílusához is passzoló, környezetbarát medencét építeni.

A jól átgondoltan megtervezett medence hosszú évekig lesz majd az otthonod éke, és nyújt majd lehetőséget a kikapcsolódásra az egész családnak.

Engedd meg, hogy segítsünk a medence tervezésében, mert nagyban meg tudjuk könnyíteni az egész folyamatot. A Desjoyaux-vel gördülékenyen fog menni minden az ötleteléstől az építési engedélyek lebonyolításáig.

Kezdődhet az építkezés

Környezettudatos medencéink újrahasznosított anyagból készülnek és fele annyi elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni.

Ráadásul mindössze 7 nap alatt telepíteni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Töltsd le medence katalógusunkat!

Medencetelepítés előtt töltsd le katalógusunkat, hogy teljes képet kapj a Desjoyaux-medencék előnyeiről, felszereltségeiről és szolgáltatásairól.
E-mail címed megadásával azonnal elküldjük elektronikus katalógusunkat.

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Az Udvar Forradalma: Szakértői Tippek Épített Medence Tervezéséhez Budapesten

Medencét szeretnél, de nem tudod hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod? Segítünk! Ebben a cikkben részletesen ismertetjük, hogy mire figyelj.
Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Hogyan indítsd újra a medencét tél után, hogy újra csobbanhass?

Bizonytalan vagy, hogy hogyan indíthatod újra a medencédet tél után? Kövesd ezt a pár lépést és magabiztosan nyithatod az uszodát…
A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

A medence építés első lépései - szabályozás és alapvető kérdések

Ha medence építésen gondolkodsz, fontos ismerned az erre vonatkozó szabályozást. Utána már csak pár alapvető kérdést szükséges átgondolni, mielőtt döntenél.…