Skip to content

Medence méretek? Segítünk választani!

Az épített medencék nem csak nagy területekre lettek szabva. Manapság már számos olyan medence-modell létezik, amely funkcionális és dekoratív lehet még kisebb alapterületű telkek esetén is. Ugyanakkor, nagyobb kertekben is fontos, hogy milyen méretű és típusú medencét választasz. A választék hatalmas, a Desjoyaux kínálatában is sokfélét találsz. Ezért szeretnénk megkönnyíteni a dolgodat. Bemutatunk pár medence méretet, hogy elkezdhess gondolkodni rajta, hogy milyen lenne az álommedencéd mérete.

Mit kell tudni a medencéinkről?

Minden Desjoyaux medencét személyre szabottan tervezünk és 10 év gyártási és beépítési garanciát vállalunk rájuk. A Desjoyaux szakértői a tervezéstől a karbantartásig minden fázisban segítséget és személyre szabott tanácsadást nyújtanak majd neked.

Mielőtt kiválasztod, hogy milyen típusú kültéri medencét szeretnél, minden műszaki és esztétikai szempontot illetően segítenek majd a legmegfelelőbb medencét kiválasztani a kertedbe. Neked csak meg kell álmodnod, milyen medencét szeretnél, és élvezheted is a fürdőzést.

A Desjoyaux medencék előnyei

A szabadalmaztatott Desjoyaux szerkezetnek köszönhetően a medencéink ellenállóak, időtállóak, és könnyen telepíthetőek. Mindössze 7 napon belül a kertedben is lehet a megálmodott medencéd!

Minden medencénk a csövek nélküli szűrőrendszer előnyeit élvezi, formájukat tekintve pedig elképesztően sok választásod van. Számos formában és méretben készülnek medencéink, hogy minden kertbe és a legtöbb stílushoz is illeszekedni tudjanak. 

Milyen méretű medence az ideális?

Sokan szeretnének medencét a kertjükbe, de a méret mindig fogós kérdésnek bizonyul. Pedig minden terepre, és minden költségvetéshez van megfelelően illeszkedő medence-típus.

Klasszikus medencék

10m x 5m

A 10m x 5m-es medence a „klasszikusnak” nevezhető medencék kategóriájába tartozik. Igazi fürdőzés-élményt biztosít kicsiknek és nagyoknak. A család minden tagja élvezni fogja, de az úszás szerelmeseinek is megfelelő méretű lesz.

9m x 4m és 8m x 4m

Ezek a 32 m²-es vagy 36 m²-es medencék az úgynevezett „standard” medencék közé tartoznak. A legkülönbözőbb igényekhez is igazíthatók, minden célnak tökéletesen megfelelnek: fejesugrás, körök úszása, nagy csobbanások… Ezek a medencék felnőttek és gyermekek számára egyaránt kiválóak.

7m x 3,5m

A 7m x 3,5m-es medence szintén az úgynevezett „standard” medencék kategóriájába tartozik. Hossza 7 méter, ami lehetővé teszi, hogy teljes mértékben kiélvezhesd az úszást. Ha a medence ellenáramoltatóval is fel van szerelve, akkor lehetőség van a sportúszás gyakorlására is. Szélessége a hosszához igazodik, hogy az arányok egyensúlyban maradjanak.

6m x 3m

A 6m x 3m-es medencék megfelelnek az aktuális igényeknek. Ma már a néhány évvel ezelőttinél kisebb telkeken is elfér egy ilyen tekintélyes méretű földbe épített medence: 18 m² felületű, hogy mindenki teljes mértékben kihasználhassa a medence előnyeit. Nyugodtan lehet benne játszani és sportolni is. Igazán varázslatos pillanatokat is átélhet benne az egész család!

5m x 3m

Az 5m×3m-es földbe épített medencéknél a telek helyhiánya sem jelent problémát. Az 5m×3m-es medence minden típusú földterülethez alkalmazkodik, legyen az félig földbe vagy teljesen földbe épített.

4m x 3m

A 4m x 3m-es épített medencék ideális megoldásnak számítanak a kis kertekhez. 12 m²-es felülettel elegendő helyet kínálnak a pihenéshez, valamint a családi és baráti vízi játékokhoz is. Tökéletesen illeszkednek bármilyen stílushoz, és eleganciát kölcsönöznek a kertednek.

Négyzet alakú medencék

5m x 5m

Az 5m x 5m-es földbe épített medencék bölcs választásnak számítanak. A 25 m²-es felülelettel nagy teret kínálnak a pihenéshez és a vízi játékokhoz. Egy ilyen négyzet alakú medencéhez ideális választás lehet a Desjoyaux medencefelszerelések közül a saroklépcső beépítése.

4m x 4m

A 4m x 4m-es négyzet alakú medencék ideálisak kis helyiségekbe. Népszerű forma, amely 4 m-es oldalai ellenére szép 16 m²-es vízfelületet kínál. A 4m x 4m-es négyzet alakú medence nagyon stílusos választás, az egész család és a barátok is ki tudják használni az előnyeit.

Mini medencék

3m x 3m

A 3m x 3m-es négyzet alakú medencék igazi esztétikai értéket képviselnek a kertben. Minimedencének minősülnek, mivel felületük kisebb, mint 10 m², így ennek a medencének a megépítése nem igényel semmilyen adminisztratív formalitást.

Ez a mini medence lehetővé teszi, hogy a nyári hőség beköszöntével nyugodtan hűsölj a kertedben.

3m x 2m

A 3m x 2m-es medencékett minimedencének tekintjük, és ez a méret szintén mentesül az adminisztratív formaságok alól (felülete kevesebb, mint 10 m²).  Kis méretének köszönhetően tökéletesen illeszkedik egy apróbb, stílusos kültérbe. Használata ideális lesz arra, hogy a nyári hónapokban egy kicsit lehűtse magát, és megmártózzon a hőség beköszöntével.

Standard medence méretek a Desjoyaux kínálatában

Minden medencegyártó kínál egy sor úgynevezett „standard” medencét, amelyek megfelelnek az ügyfelek körében legnépszerűbb modelleknek. A Desjoyaux két különböző medence-családot forgalmaz:

– Pool & Play termékcsalád: 3 medenceméret, speciális felszereléssel.

– Exclusive termékcsalád: több mint 5200 kombináció, hogy biztosan megtaláld a neked megfelelőt.

Indulhat az építkezés?

Ha medencében gondolkodsz, mindenképp nézd meg környezettudatos medence-kínálatunkat, mert újrahasznosított anyagból készülnek, és fele annyi elektromos energiát használnak fel, mint egy átlagos medence. Ezt nemcsak a bolygónk, de a pénztárcád is meg fogja köszönni.

Rádásul mindössze 7 nap alatt telepíteni tudjuk a medencédet!

Hívj minket (+36705903766) vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online; örömmel támogatunk személyre szabott tanácsokkal a vásárlás első lépéseitől kezdve a medencéd karbantartásáig.

Kímélőbb vízkezelés brómmal? Ismerkedj meg ezzel a kevésbé ismert medencevíz kezelő szerrel!

Kímélőbb vízkezelés brómmal? Ismerkedj meg ezzel a kevésbé ismert medencevíz kezelő szerrel!

Sokkal több kiváló tulajdonsággal rendelkezik, mint a mindenki által ismert testvére, a klór. Miért érdemes a brómot választanod? Cikkünkből megtudhatod!
Tiszta és egészséges medencevíz: A megfelelő vízparaméterek jelentősége

Tiszta és egészséges medencevíz: A megfelelő vízparaméterek jelentősége

A megfelelő vízminőség elengedhetetlen az élvezetes fürdőzéshez. Ismerd meg a pH-érték, a víz lúgossága és a vízkeménység fontosságát, és hogyan…
A lépcső a medence lelke - Segítünk kiválasztani a megfelelőt!

A lépcső a medence lelke - Segítünk kiválasztani a megfelelőt!

A lépcsőknek kiemelkedően fontos szerepük van, így nem mindegy, milyet választasz a medencédhez. Segítünk megtalálni a megfelelőt!