Skip to content

Desjoyaux technológia

A Desjoyaux úszómedencék műszaki sajátosságai a két alapkoncepció egyszerűségén és az egyes elemek egymástól való függetlenségén alapulnak:

– vízvezeték nélküli szűrés

–  rugalmas aktív zsaluszerkezet

medence

Desjoyaux egyedülálló kompakt vízvezeték nélküli szűrőrendszere

A Desjoyaux, a külső hajómotorokat alapul vevő, exkluzív csatornázási rendszerét 1983-ban szabadalmaztatták. Ezzel elkerülhető, hogy hosszú és drága csatornahálózatot kelljen telepíteni, a növények helyére. Azáltal, hogy nincs föld alatti csatornázás,  és nem kell a csatornahálózatra kötni nincs stressz sem, sokkal kisebb a szivárgás veszélye! 

Mindegy, hogy kompakt rendszerünket a szerkezetbe építjük, a medence falára erősítjük, vagy a lépcső formájába helyezzük, egyben tartalmazza a hagyományos szűrőegység mindenelemét: szivattyú, csatorna, szűrő, világítás. A víznek a kiszívása a medencéből és a visszanyomása és befúvása a medence azonos oldalán történik, ami biztosítja, hogy a medencében a víztest folyamatos cirkuláló mozgást végez. 

A szűrés textilszűrön keresztül történik, amelynek a hatékonysága a 6, 15, 30 mikronos szűrést tesz lehetővé, ami jóval meghaladja a hagyományos homokszűrők hatékonyságát. A textilszűrős rendszer előnye, hogy nagyon könnyű a tisztítása. Csupán ki kell emelni szűrőt, és egy slaggal kitisztítani. 
Ez a rendszer két óra alatt  képes átszűrni egy 8×4 méteres medencének vizét.

Bővebb információt a Desjoyaux illetve a hagyományos homokszűrő technológiáról itt találsz.

 

Medence kompromisszumok nélkül

A rugalmas, aktív szerkezetkialakítás a Desjoyaux 1978-ban szabadalmaztatott eljárása. Ez a technikai megoldás lehetővé teszi a gyors telepítés, a tartósság, illetve a formák és méretek szabadságának egységét. 

A lényege a következő: az újrahasznosított polipropilén paneleket előre összeállítják a gyárban, és egyetlen folyamatban telepítik és betonozzák körbe a helyszínen. Ez az egyedi eljárás biztosítja a medence masszívságát. Desjoyaux medence így rendelkezik azzal az dupla előnnyel, hogy egy darabból áll, szabadon összeállítható szerkezettel rendelkezik.

Épített medence 7 nap alatt

A Desjoyaux technológia nagy előnye, hogy a medence telepítése 7 lépésből áll , így csupán 7-8 (nem egymást követő) napot vesz igénybe, hogy elkészüljön álmaink medencéje.

1. lépés: a medence helyének kijelölése és a földmunka

2. lépés: szerkezet és szűrőegység telepítése

3. lépés: medence falszerekezetének betonozása

4. lépés: föld visszatöltése a medence körül

5. lépés: szegélyezés és burkolás

6. lépés: medencefólia és az elektromos rendszer telepítése

7. lépés: medence vízzel való feltöltése

Bővebb információt a medencetelepítésről itt találsz.

 

5281 lehetséges kombináció

Környezettudatos és gazdaságos

A Desjoyaux mindig fontosnak tartotta a környezetvédelmet, megközelítéseinek ez az egyik legfontosabb eleme.

1990-ban a Desjoyaux bemutatta első 100%-ban újrahasznosított úszómedence-szerkezetét. Mára még tovább mentünk, és az előállítási folyamatba beiktattunk egy műanyagkezelési láncot. Ezáltal újrahasznosított polipropilén szerkezeti elemeket tudunk nyújtani.

A Desjoyaux szűrőrendszere lehetővé teszi, hogy pénzt takarítsunk meg. A szűrt, felmelegített és fertőtlenített víz nem ürül a használtvízrendszerbe, a szűrőmembrán tisztításakor. További előny, hogy a kevesebb cső és a kisebb szivattyú kevesebb elektromos energiafelhasználással jár. 

A Desjoyaux medencével átlagosan fele annyi elektromos energiát használunk.

Kertrendezési tippek a medence körül

Kertrendezési tippek a medence körül

Kertrendezési elvek Egy épített medence telepítésével új életteret hozunk létre, vagy egy már meglévőt egészítünk ki. Míg a belső terekre…
Milyen medencefűtési megoldások léteznek?

Milyen medencefűtési megoldások léteznek?

Hőszivattyús medencefűtés Kétség kivül az egyik legkörnyezetkímélőbb technológia, mivel a felhasznált hő 80%-a környezeti levegőből kinyert energia. Üzemeltetési költsége éppen…
Hogyan válasszam ki a medence méretét?

Hogyan válasszam ki a medence méretét?

Egy jövőbeli medenceprojekt méretének meghatározásához 3 paramétert kell figyelembe venni: a telken rendelkezésre álló hely, az úszómedence használata, a projektre…

Rendeld meg álmaid medencéjét és most medencetisztító robotot adunk mellé ajándékba!

Akció érvényessége: 2022.09.01.